Sferamedija

CIK raspisao konkurs, traži 12.000 ljudi

cik-bih

Centralna izborna komisija BiH raspisala je konkurs za imenovanje predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora.

 

S obzirom da u Bosni i Hercegovini ima oko 6.000 biračkih mjesta, ovim konkursom traži se praktično 12.000 ljudi. Imenovanje i izbor ovih ljudi ranije je bio u nadležnosti lokalnih izbornih komisija, međutim nakon nametnutih izmjena Izbornog zakona ta nadležnost data je Centralnoj izbornoj komisiji.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objaljivanja, a na web stranici Centralne izborne komisije BiH navedeno je da će prijave na konkurs sa potrebnim dokazima o ispunjavanju uslova kandidati dostavljati Centralnoj izbornoj komisiji putem portala e-izbori i aplikacije “Prijava za rad u biračkim odborima koji se nalaze na interent stranici Centralne izborne komisije BiH”.

Kako se navodi u saopštenju CIK-a, kandidat za predsjednika i zamjenika ne smije biti član političke partije niti obavljati dužnost u organima političke stranke, udruženja ili fonadacije organizaciono ili finansijski povezanim s političkom strankom, niti smije biti uključen u bilo kakve aktivnosti političke stranke i mora biti u mogućnosti da obavlja svoje dužnosti na politički nepristrasan način.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *