Sferamedija

Upozorenje navijačima na Euru u Njemačkoj

fudbal-prvenstvo-njemacka

Njemački adac Hesen-Thuringia predstavio je u četvrtak u Frankfurtu upozorenja navijačima uoči početka Evropskog prvenstva, piše Fenix Magazin.

 

Prema ADAC-u, vjetrobransko staklo i prednja bočna stakla ne smiju biti prekrivena ukrasima, jednako kao što ne smiju biti prekrivena ni prednja svjetla ili pokazivači stop svjetala.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

Žmigavce koji se nalaze kod pojedinih vozila na bočnim retrovizorima ne smiju biti prekriveni takozvanim čarapama za retrovizore. Ako je to pokriveno, onda je to upravni prekršaj. Naljepnice, male zastavice i zastave uglavnom nisu problem “sve dok te dekoracije ne ometaju ili ne ugrožava vlastiti pogled vozača ili poglede drugih učesnika u saobraćaju”.

Male zastavice na zadnjim bočnim staklima moraju biti pričvršćene kako ne bi smanjile vidljivost vozaču.

Navijačke zastave na vozilima su dopuštene, ali prilikom vožnje auto-putem morale bi biti skinute jer pri velikim brzinama mogu se otrgnuti i ugroziti saobraćaj.

Zabranjeno je držati predmete poput velikih zastava kroz prozor ili se naginjati izvan automobila, izvijestili su iz ADAC Hessen-Thuringia.

Navijačke auto-povorke (autokorso) kroz njemačke gradove u načelu nisu dopuštene, ali policija često zažmiri na to tokom sportskih događaja i vjenčanja. Tada se toleriše i pojačano trubljenje iako se njime krše propisi. Uobičajena pravila drumskog saobraćaja kao što su nošenje sigurnosnog pojasa, ograničenja brzine i pravila prednosti prolaska takođe se primjenjuju na kolone vozila.

(Index.hr)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *