Sferamedija

Dodik: BiH je američki poligon za vježbanje

U okviru BiH nije bilo nikakvog dogovora oko rezolucije o Srebrenici i takva odluka morala je da potekne od Predsjedništva BiH, podseća predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodajući da je bošnjačka strana na tome potajno radila.

 

– Ne samo da su potajno radili, nego su i ilegalno glasali, jer nije bilo stava o tome, a Lagumdžija je ipak glasao – ističe Dodik u razgovoru za televiziju Hepi.

Dodik kaže da je BiH “vježbalište” za Amerikance i da je u potpunosti podijelila društvo.

– Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je riječ o pitanju kojim treba da se bavi Savjet bezbjednosti, a ne Generalna skupština – ističe predsjednik Republike Srpske.

Komentarišući rezultat tog glasanja on navodi da je 84 “za” u odnosu na 109 zemalja “protiv” i uzdržanih – minimum.

 

– Јavnost treba da zna da se takva pitanja najčešće donose konsenzusom. U UN postoje četiri nivoa odlučivanja, tek na četvrtom tehničkom nivou je odlučivanje prostom većinom, a oni su rezoluciju stavili upravo na takvo glasanje – ističe Dodik.

Rezolucija neće donijeti ništa samo će promijeniti odnos Republike Srpske prema BiH.

– Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke – kaže Dodik, podsjećajući da će Srpska do kraja mjeseca uputiti sporazum o razdruživanju.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *