Sferamedija

Tramp proglašen krivim po svim tačlama optužnice

tramp-sud-kriv

Američki sud proglasio je bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa krivim po 34 tačke opštužnice u vezi sa falsifikovanjem poslovnih podataka radi prikrivanja afere sa glumicom u “filmovima za odrasle” Stormi Danijels.

 

Tramp, koji je u tišini saslušao odluku porote, prvi je predsjednik SAD u istoriji koji je osuđen za neko krivično djelo.

On je rekao da je suđenje “namješteno i sramno”.

“Ovo je sramota. Suđenje je bilo namješteno, a sudija je korumpiran”, izjavio je Tramp nakon što je proglašen krivim.

Tramp je dodao da će “prava presuda” biti izrečena 5. novembra, na predsjedničkim izborima u SAD.

Američki novinar Taker Karlson ocijenio je da odluka porote predstavlja “kraj pravosudnog sistema SAD kao najpoštenijeg u svijetu”.

“Ovo neće zaustaviti Trampa. On će pobijediti na izborima, ukoliko ga ne ubiju prije toga”, rekao je Karlson, napomenuvši da svako ko brani ovu odluku suda predstavlja opasnost za Amerikance i njihove porodice.

Portparol Advokatske kancelarije Bijele kuće Ijan Sems istakao je da Bijela kuća poštuje vladavinu prava i da nema dalji komentar.

Kongresmen Pol Gosar naveo je da je odluka porote “dio plana demokrata da se uništi najveći politički protivnik”, prenio je “Sputnjik”.

Administracija predsjednika SAD DŽozefa Bajdena saopštila je da odluka porote pokazuje da “niko u Americi nije iznad zakona”.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Kongresa SAD Majkl DŽonson nazvao je odluku porote “sramnim danom u istoriji”, uz napomenu da će Tramp pobijediti u žalbenom procesu.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *