Sferamedija

Milijarder pobjegao iz Ukrajine

milijarder

Milijarder Genadij Bogoljubov, jedan od najbogatijih Ukrajinaca, pobjegao je iz zemlje pomoću falsifikovanih dokumenata.

 

Ukrajinska Pravda, pozivajući se na izvore u glavnom tužilaštvu i poslovnim krugovima, navodi da je Bogoljubov napustio Ukrajinu vozom Kijev-Helm u noći između 23. i 24. juna.

Bogoljubov je navodno pobjegao jer je biro za ekonomsku sigurnost nameravao da ga osumnjiči za malverzacije u slučaju PrivatBank. Oligarh je navodno napustio Ukrajinu koristeći falsifikovane dokumente dok je u Poljsku ušao pomoću svojih.

Sada se prema navodima Ukrajinske Pravde nalazi u Austriji.

Mediji navode da je ukrajinski graničar koji mu je pomogao da pobegne u Poljsku priveden 6. jula.

Bogoljubov, koji ima 62 godine, blizak je saradnik ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog i bivši suvlasnik ukrajinske banke PrivatBank.

Slučaj PrivatBank se odnosi na optužbe o finansijskom propustu i lošem upravljanju u najvećoj ukrajinskoj komercijalnoj banci što je dovelo do njene nacionalizacije 2016. godine zbog značajnih finansijskih gubitaka.

Sud u Engleskoj je inače Bogoljubovu i Kolomojskom 2018. godine konfiskovao imovinu.

Milijarder inače zbog godina ne podliježe mobilizaciji i stoga nije ograničen zabranom putovanja.

Kazahstanski oligarh Danijar Abulgazin, podsjetimo, iznajmio je brod sa kogeg je nedavno ispaljen vatromet koji je izazvao katastrofalan požar na grčkom ostrvu Hidri, prenosi Kurir iz Ukrajinske pravde.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *