Sferamedija

Početi pregovore o mirnom odvajanju

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se obiti o glavu samo BiH, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

Dodik je na svom nalogu Iks objavio da su odmetnute strukture bosanskih muslimana davno izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja.

– Možda Komšić misli da je uspio nešto da napravi jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je jasna poruka nama u Republici Srpskoj da su javno pokazali da je sve što radimo da sačuvamo našu ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja Republike Srpske i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim djelovanjem – navodi Dodik.

Sve njihove akcije i licemjernost po pitanju tzv. Kosova, Dodik kaže da otvaraju nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije tako neuobičajeno reći i očekivati da Republika Srpska uradi isto.

– Mehanizmi za to postoje. Mi smo se već odvojili, u svemu. Potrebno je da ozvaničimo naš miran razlaz, koji su bosanski muslimani inicirali svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka. Bilo bi najbolje za sve koji žive u BiH da na institucionalnom nivou počnemo razgovore o odvajanju, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbijede stabilnost i saradnja na način koji je moguć – kaže Dodik.

 

Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje, kaže Dodik, te navodi da rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu.

– To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada – istakao je Dodik.

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *