Sferamedija

Pojeftinilo gorivo u Srpskoj

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Srpskoj niže su u prosjeku za pet do 15 feninga zavisno od vrste goriva,potvrdio je Đorđe Savić, predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

 

“U prethodnim danima došlo je do pada cijene dizela za pet do sedam feninga, dok je benzin jeftiniji za 0,10 do 0,15 KM po litru”, kazao je Savić.

Dodao je da se  u narednoj sedmici očekuje miran period što se tiče cijena goriva.

Iz jedne banjalučke pumpe rekli su da cijena dizela iznosi 2,89 KM, dok benzin košta 2,69 KM. Sa drugih pumpi kažu da je litar benzina 2,63, a najjeftiniji je 2,60.

Cijene nafte na berzama pale treći dan zaredom

Cijene nafte na berzama pale su treći dan zaredom, zbog povećanja zaliha sirove nafte i benzina u SAD i ublažavanja zabrinutosti za snabdijevanje.

Terminski ugovori za naftu Brent pali su za 30 centi, ili 0,35 posto, na 85,52 dolara po barelu, dok je američka nafta West Texas Intermediate oslabila za 42 centa, ili 0,50 omdsto, na 83,07 dolara po barelu.

Obje vrijednosti su izgubile većinu dobitaka s početka sedmice nakon pada za više od dva posto na prethodnom trgovanju.

Američke zalihe sirove nafte porasle su za oko 12,9 miliona barela, prema tržišnim izvorima koji se pozivaju na podatke Američkog instituta za naftu.

To je bilo mnogo više od rasta od 500.000 barela koji su očekivali analitičari u anketi Rojtersa, prenosi Fena.

Na drugim mjestima, zabrinutost tržišta u vezi sa situacijom sa snabdijevanjem na Bliskom istoku nastavila je da popušta, što je dovelo do pada cijena.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Tags

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *